Tej jesieni chciałabym żeby było jeszcze bardziej cynamonowo niż zwykle, jeszcze bardziej jabłkowo i pomarańczowo-czerwono-żółto. Żeby pachniało jesienią, a dom kojarzył się z ciepłem nagrzanego piekarnika. Brzmi idyllicznie, ale na razie wyszły tylko pancakes, a przy ich smażeniu nawet nie ruszyłam nawet palcem, bo tak wyszło, że zrobił je Pan Mąż. Było to całkiem fantastyczne, bo tego poranka byłam mocno zmęczona.
Sponsorem dzisiejszego wpisu i naszego pysznego śniadania jest sklep Naturalny Olej. Zajrzyjcie koniecznie na ich stronę, aby poznać moc naturalnych produktów, a także zerknijcie na ich Instagrama.
Dużo dymu
Czy olej kokosowy zawsze się dymi? Nie mam pewności, więc jeśli macie jakieś doświadczenia w temacie, będę wdzięczna za podzielenie się. Tak czy inaczej u nas nadymiło się nieco, natomiast wciąż jestem przekonana co do tego, że lepszy zdrowy olej kokosowy, niż inne dziadostwo :D
Ja i Pan Mąż stawiamy na prostotę
I w kuchni i w życiu. Jakoś to tak jest, że proste przepisy sprawdzają się najlepiej. Tak też było w przypadku tych pancake'ów. Składniki bazowe to mąka, jajko, woda i proszek do pieczenia. Jeśli zastanawiacie się dlaczego nie mleko, to przyznam się, że nie toleruję laktozy.
Cała magia tych pancake'ów tkwi w dodatkach. A w tym przypadku był to pyszny lipowy miód, krem migdałowy, a także wiórki kokosowe. I... było pysznie! A smaku dopełniła mocna kawa.

Lisa Zakupów
Postanowiłam, że nie zostawię Was tylko ze wspomnieniem mojego bajecznego śniadania, ale podam Wam listę tego, co potrzebne, abyście też mogli nacieszyć się smakiem ;)- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanki wody
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- wiórki kokosowe
- miód lipowy
- krem migdałowy
Eko, czy nie?
Moim zdaniem najlepsze i najsmaczniejsze składniki pochodzą z eko źródeł. Gdzie rzeczywiście zwraca się dużą uwagę na skład produktów. I tak jest w tym przypadku. Krem migdałowy jest przepyszny, ale nie dlatego, że zawiera milion wzmacniaczy smaku, lecz dlatego że zawiera jeden składnik... A są to migdały ;)

Jeszcze o kremie migdałowym
Jego wielkim plusem jest to, że ma wszechstronne zastosowanie. Sprawdzi się na pancake'ach, na cieście i może być też fajnym dodatkiem do jesiennej sałatki owocowej. Zastosowań jest mnóstwo, wystarczy wysilić trochę wyobraźnię ;)
Życzę Wam smacznego i trzymajcie się ciepło i przytulnie <3
Sponsorem dzisiejszego wpisu i naszego pysznego śniadania jest sklep Naturalny Olej. Zajrzyjcie koniecznie na ich stronę, aby poznać moc naturalnych produktów, a także zerknijcie na ich Instagrama.